Een houtkachel, gezelligheid troef

Voordelen van een houtkachel

Authentiek

Sinds de mens vuur kan beheersen, verwarmt hij zichzelf met hout. Vandaag geniet u van innovatieve technieken gecombineerd met modern design voor een hoger rendement en oogstrelend resultaat.

Milieuvriendelijk

Hout is als natuurlijke brandstof hernieuwbaar en onuitputtelijk mits een goed beheer van onze bossen en wouden.

Unieke sfeer

Met een houtkachel haalt u extra gezelligheid in huis. Vandaag krijgt deze eyecatcher steeds meer een centrale plaats in de woning. Laat die koude winteravonden maar komen.

Kijkplezier

Wie heeft een tv nodig als u zalig kan wegdromen bij het aanschouwen van knisperende vlammen? Een houtkachel verwarmt niet alleen uw woning maar beslist ook uw hart.

Meer weten? Neem gerust hier contact met ons op. 

Stel maximum prijs in

Onze merken

Sorteer op
Nieuw - 1 pallet pellets GRATIS Rika Paro combinatiekachel

Paro

De laatste nieuwe aanwinst van RIKA is de combinatiekachel. Verwarmen met houtblokken of met pellets in hetzelfde toestel dankzij een automatische brandstofherkenning. Deze stille kachel heeft een gemakkelijk hanteerbaar touch display en beschikt over een automatische luchtregeling en een zelfreinigend asverwijderingssysteem. De uitvoering bestaat in speksteen, zandsteen of witte natuursteen.

Bekijk deze kachel in onze toonzaal!

Vanaf € 6307.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Sylvere Hergom - VD Kachels

Sylvère

Sober design en een optimaal verbrandingsvermogen.

De Sylvère houdt het evenwicht tussen een sober design en een optimaal verbrandingsvermogen. De grote brandkamer in combinatie met de hoge efficiëntie garandeert een lange brandtijd. De Sylvère is beschikbaar in 4 afmetingen: XS, S, M en L. Hierdoor is hij geschikt voor elke leefruimte. 

Vanaf € 1518.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Shelburne - Hergom V-D Kachels

Shelburne

Groot vermogen, compacte afmetingen!

Met een klassieke look in gewafeld gietijzer, groot vermogen en zijn compacte afmetingen, kan de Shelburne grote ruimtes van uw woning verwarmen. De Shelburne is uiteraard voorzien van het “airwash” systeem dat zorgt voor een mooi zicht op de vlam. De grote deur laat toe om de kachel gemakkelijk te vullen.

Vanaf € 2297.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
NIEUW Symbia

Symbia

De Symbia heeft een panoramaruit op de hoek en u geniet van een buitengewoon zicht op het vlammenspel.

Deze houtkachel is verkrijgbaar in speksteen, beton en witte steen.

De design haard SYMBIA zal verkrijgbaar zijn vanaf september 2019. 

Vanaf € 7509.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
10% korting Alpha II - Rika

Alpha II

Een tradionele houtkachel met warmhoutvak. De afwerking is beschikbaar in een zwarte of grijze staalmantel of met een speksteenmantel. Het warmhoudvak kan afgewerkt worden in donker antraciet, cotto of speksteen

Vanaf € 1647.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout

Cooper

De ideale allrounder voor elke woning. Met zijn diepe en slanke constructie is de kachel ook uitstekend geschikt als scheidingselement.Het sobere design past zowel in een traditioneel als een modern ingericht interieur. Nog een pluspunt: het geïntegreerde bergvak voor hout achter de kachel is niet alleen heel praktisch, maar maakt ook een ware blikvanger van deze kachel.

Vanaf € 3783.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Eco II - Rika

Eco II

Een echte RIKA-klassieker. De ECO was de eerste houtkachel, die werd uitgerust met het innovatieve Rikatronic³-systeem. Daarmee stelde hij een nieuwe norm voor comfort, efficiëntie en milieubescherming.

Deze kachel heeft een zwarte uitvoering met speksteen of met zandsteen.

Vanaf € 2847.16
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Forma - Rika

Forma

De houtkachel voegt zich met zijn vorm perfect naar iedere woonomgeving. 

De focus ligt bij deze kachel helemaal op het vuur, dat door het hoekige venster vanuit 2 invalshoeken zichtbaar is. Dankzij zijn constructie kan de houtkachel Forma ook heel goed in een hoek geplaatst worden.

Vanaf € 3144.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Fox II - Rika

Fox II

De ster in de compacte klasse!

De FOX II is sinds jaar en dag een van de meeste gewilde houtkachels. Als vrijwel geen ander, vergelijkbaar model combineert hij compacte afmetingen met een uitgekiend design en optimaal gebruiksgemak. Dat maakt uitstekende verwarmingsprestaties vanzelfsprekend.

Vanaf € 2635.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Idea Multi-Air - Rika

Idea Multi-Air

Actieve bron van kalmte.

Genieten van het vlammenspel van een klassieke houtkachel en tot 2 ruimtes tegelijk verwarmen: de Idea van Rika biedt een duidelijk design, buitengewone vorm en de nieuwste houtkacheltechniek. Met een rendement van 90% en een zeer lage uitstoot is er geen enkele kachel in de markt die zo zuinig omspringt met zijn brandstof.

Vanaf € 4852.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Impera - afwerking Speksteen - Rika

Impera

De houtkachel Impera is uniek op de markt. Geen enkele houtkachel haalt een rendement van meer dan 90%. Dit wordt gegarandeerd door een speciaal ontworpen vuurhaardtechniek en de nieuw ontwikkelde RIKA Powerstone.

De Impera XL biedt nog meer accumulatiewarmte en dus nog langere warmteafgifte. De Impera XL is geschikt voor houtblokken tot 39 cm.

Vanaf € 4981.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Imposa - Rika

Imposa

Indrukwekkende houtkachel met ruime vuurhaard: ideaal voor grote afmetingen en toch compact qua buitenafmetingen. Door zijn uizonderlijke accumulatiemassa van 168 kg zorgt de houtkachel Imposa voor langdurige afgifte van natuurlijke, aangename stralingswarmte.

Deze kachel is ideaal voor grote houtblokken. 
Verkrijgbaar met speksteen -of zandsteenbekleding.

Vanaf € 3584.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Jazz - Rika

Jazz

Aantrekkelijke hoeken en rondingen.

De houtkachel JAZZ bekoort met zijn interessante design. Hij heeft een gebogen raam, waardoor hij uitstekend in een hoek van een vertrek kan worden geplaatst. Maar hij inspireert ook als verwarmend scheidingselement in een ruimte.

Vanaf € 3976.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
10% korting Look - Rika

Look

Metamorfosetovenaar.

De houtkachel LOOK is met zijn vele varianten voor poten en sokkels zeer veelzijdig.

Vanaf € 1826.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Swing - Rika

Swing

Rondingen.

De klassieke ronde vorm is op een moderne manier geïnterpreteerd. Het grote panoramavenster biedt een perfect zicht op het vuur.

Vanaf € 3913.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Tema - Rika

Tema

De klassieker.

Hij is het prototype van de houtkachel en biedt optimaal wooncomfort en behaaglijkheid. Hij is in de meest uiteenlopende varianten verkrijgbaar.

De houtkachel TEMA is het perfecte instapmodel en de eerste stap op weg naar nog meer wooncomfort. De TEMA is een slanke houtkachel met een jeugdige elegantie en een optimale prijs-kwaliteitverhouding. U zult verbaasd staan hoeveel gezelligheid deze slanke houtkachel in uw woonkamer kan toveren. Treed binnen in een sfeer van warmte en welbehagen.

Vanaf € 1933.44
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout Tura - Rika

Tura

Langdurige warmte met iets extra's.

Dankzij de grote warmteopslagmassa staat de TURA borg voor langdurige weldadige houtkachelwarmte. Bovendien heeft hij een groot warmhoudvak voor drank en voedsel.

Vanaf € 3196.96
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
1 pallet pellets GRATIS Induo - rika

Induo

Het tweeledige verwarmingssysteem.

Verheug u op heerlijke warmte en optimaal comfort met de nieuwe combikachel van RIKA. Een waardevolle bijdrage aan modern wonen, die steeds voor weldadige warmte zorgt, of hij nu wordt gevoed met pellets of houtblokken.

Vanaf € 7182.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
10% korting VD Kachels - Arce houtkachel

Arce

De Arce is moderne houtkachel voorzien van een bakoven. De kachel verwarmt niet alleen uw huis, maar laat u ook toe om heerlijke gerechten te bereiden. 

Dit model is beschikbaar in zwart mat.

Nominaal vermogen: 12 kW

Vanaf € 1804.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
10% korting VD Kachels - houtkachel Arce R

Arce R

De Arce is moderne houtkachel voorzien van een bakoven. De kachel verwarmt niet alleen uw huis, maar laat u ook toe om heerlijke gerechten te bereiden. 

Dit model is een hoekuitvoering en is beschikbaar in zwart mat.

Nominaal vermogen: 12 kW

Vanaf € 1985.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout VD Kachels - houtkachel Glance

Glance

De nieuwe Glance in gietijzer zorgt voor een uitstekend zicht op het vuur door zijn grote glasruit vooraan, maar ook door het zicht op het vuur aan de zijkant. De Glance is verkrijgbaar als vrijstaand of hangend model, met boven- of achteraansluiting voor beide versies.

Nominaal vermogen: 7 kW
Glance L heeft een nominaal vermogen van 9,5 kW

Vanaf € 2576.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Gratis 3 stère hout VD Kachels - Manchester houtkachel

Manchester

Met een nieuwe en toch traditionele stijl, een groot open zicht op het vuur, een zijdelingse vuldeur (links) en een een geïntegreerd volledig afgewerkt hitteschild achteraan, is de Manchester een veelzijdige kachel voor elke woning.

Deze volledig gietijzeren houtkachel beschikt over een convectiesysteem dat zorgt voor een onovertroffen performante verwarming.

Dit type is verkrijgbaar in zwart mat, bruin emaille en crème emaille.

Nominaal vermogen: 12,6 kW

 

Vanaf € 2862.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Toonzaalmodel in PROMOTIE Ascaro houtkachel afgewerkt met witte natuursteen

Ascaro

Toonzaalmodel in promotie: Ascaro afgewerkt met speksteen. Deze kachel heeft niet gebrand, dus volledig in nieuwe staat. Verkoopprijs 3190€  -25% korting - nu aan 2550 € (6%btw incl.)

Modern in stijl met de houtkachel Ascaro: het nieuwe pareltje van Animo.

Deze slanke houtkachel is ruimteluchtonafhankelijk en verkrijgbaar met speksteen of met witte natuursteen.
Hij is voorzien van een zelfsluitende deur en een éénhandsbediening voor de luchtregeling.
Onderaan de kachel is een houtopbergvak voorzien.

Nominaal vermogen 8kW.

Vanaf € 2550.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken
Toonzaalmodel in PROMOTIE VD Kachels - Akero houtkachel

Akero

Toonzaalmodel in promotie: Akero Wenge: geen branduren, dus in nieuwe staat. Oorspronkelijke prijs 2397€, nu aan 1920€ (6% btw incl.)

De efficiënte verbrandingskame van de Akero garandeert niet enkel een aangename warmte, maar ook absolute veiligheid. De esthetische houtkachel wordt de blikvanger van elke ruimte en overtuigt door zijn hoge kwaliteit en bedieningsgemak.

Deze voorzetkachel is afgewerkt met hoogwaardig natuursteen. U heeft de keuze uit 3 varianten: wenge, speksteen en zandsteen. Het behaaglijke knisperen van het vuur nodigt uit om te ontspannen en zorgt bovendien voor een bijzonder gezellige sfeer.

Met de modernste verbrandingstechniek en de comfortabele éénhandsbediening zorgt de Akero voor puur welbehagen.

In de efficiënte vuurhaard kan u makkelijk blokken tot 30 cm kwijt.

Nominaal vermogen: 6 kW

Vanaf € 1920.00
incl. 6% BTW

Kachel bekijken

Zuinige houtkachels

Niets zo romantisch als samen vertoeven rond een knetterend houtvuur. Maar niet iedereen gebruikt zijn kachel even intensief. Samen bekijken we welk rendement u wil halen en welke kachel het beste aansluit bij uw noden en wensen.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics