Nieuws

V-D Kachels enkel open op afspraak wegens coronamaatregelen

Toonzaal enkel open op afspraak #corona

Gepost op

Beste klanten  De toonzaal van V-D Kachels blijft open. Om ieder zijn/haar gezondheid te garanderen werken we enkel met bezoeken op afspraak.  U kan telefonisch u afspraak maken op 09 335 27 14 of online boeken  We nemen ook de nodige maatregelen om verder verspreiding van het virus te voorkomen. We houden je op de hoogte bij verdere ontwikkelingen. Dank voor je begrip en tot snel. V-D Team

Lees meer
Batibouwactie 2020: € 600 cadeau bij aankoop kachel | VD-Kachels

Profiteer van onze onweerstaanbare Batibouwactie 2020

Gepost op

Binnenkort komt Batibouw er weer aan, dé Belgische hoogmis voor alles wat met bouw, renovatie en inrichting van je huis te maken heeft. Daar horen ook de oplossingen bij om je huis op een knusse, gezellige en economische manier te verwarmen. VD-Kachels kan uiteraard niet anders dan uitpakken met zijn eigen geweldige Batibouwactie 2020. Kort? Koop tussen 1 februari en 31 maart een hout- of pelletkachel van Rika bij ons aan en ontvang een cadeau tot 600 euro.

Lees meer
Pellets betalen met ecocheques, wat een goed idee! | VD-Energie

Pellets betalen met ecocheques, wat een goed idee!

Gepost op

Kan je pellets betalen met ecocheques? Natuurlijk kan je dat. Dat heeft alles te maken met het feit dat pellets zo milieuvriendelijk zijn. Heb je ecocheques over? Gebruik ze gerust om je houtpellets mee te betalen. Dat kan zowel met je papieren als digitale ecocheques. Je betaalt ermee wanneer je de pellets komt afhalen bij VD-Energie. Of je geeft ze af aan de chauffeur die de pellets bij jou thuis komt afleveren. Lekker handig.

Lees meer
Welke pellets kopen? Hier moet je op letten! | V-D Energie

Pellets kopen? Hier moet je op letten

Gepost op

Welke pellets kopen? We geven je graag deze goede raad: koop altijd de beste pellets die er bestaan, welke pelletketel of pelletkachel je ook hebt. Goede pellets bestaan 100% uit dennenhout en hebben bitter weinig vocht en stof. Hoe harder de pellets, hoe meer warmte je eruit haalt, en die regel geldt altijd en overal. Bij V-D Energie kan je maar één soort pellets vinden, de beste.

Lees meer
Pelletkachel veel onderhoud nodig? Nagenoeg geen! | V-D Kachels

Pelletkachel vraagt géén onderhoud, gebruiksgemak voorop.

Gepost op

Je vraagt je af of een pelletkachel veel onderhoud nodig heeft? We stellen je meteen gerust! Het onderhoud ervan neemt amper vijf minuutjes per week in beslag. Even over het raampje vegen met een vod en wat water en klaar is kees. Wat een verschil met een houtkachel die een pak meer onderhoud vraagt. In tegenstelling tot een houtkachel heeft een pelletkachel wel een jaarlijks onderhoud nodig.

Lees meer
Waarom een pelletkachel kopen? Om deze 4 topredenen | V-D Kachels

Vier redenen waarom je een pelletkachel zou kopen

Gepost op

Waarom een pelletkachel kopen? Daarvoor zijn er positieve argumenten te over. We geven hieronder uitleg bij vier van de meest prominente redenen waarom het een goed idee is over te gaan tot de aankoop van een pelletkachel.

Lees meer
Pelletkachel of houtkachel? Keuze is niet zo moeilijk | V-D Energie

Pelletkachel of houtkachel? Niet zo'n moeilijke keuze

Gepost op

Je wilt een kachel kopen maar bent er nog niet uit welke dat zal gaan worden? Pelletkachel of houtkachel? Hieronder zetten we de voornaamste verschillen tussen beide even op een rijtje. Het antwoord op de vraag of je nu voor een pelletkachel of houtkachel moet kiezen, is volgens ons in de eerste plaats afhankelijk van je wensen en bedoeling. Lees even mee.

Lees meer
Hoe pellets bewaren

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Gepost op

Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.

Lees meer
Waar pellets kopen

Pellets koop je toch online! Kan niet makkelijker

Gepost op

Je stelt je de vraag: waar pellets kopen? Onze raad? Koop ze in een verdeelpunt die gegarandeerd pellets van hoge kwaliteit aanbiedt. In dat geval zit je goed bij V-D Energie. Bij ons kan je je pellets op véél verschillende manieren kopen. Je kan uiteraard altijd langskomen in onze winkel, V-D Energie in Aalter, ze telefonisch bestellen via 09 335 27 10 of via e-mail. Je kan ze ook kopen bij onze partners verspreid over gans Vlaanderen. Maar de gemakkelijkste weg is onze pellets online te bestellen. Handig, eenvoudig én goedkoop, want elke laatste week van de maand is de levering gratis.

Lees meer
Warme dagen 2019, cadeaus en fijne demonstraties | V-D Kachels

Cadeaus, opendeurkorting en kookdemonstratie op onze Warme Dagen!

Gepost op

Het is alweer september en dan staat er bij VD-Kachels een jaarlijks evenement op het programma: onze Warme Dagen 2019, dit jaar op zaterdag 28 en zondag 29 september, telkens tussen 10 en 18 uur. Kom even langs in onze toonzaal in Aalter, Groendreef 7-11. We hopen je te verleiden met een gevarieerd programma vol vurige kachelpromoties, even vurige demonstraties, en wie weet, misschien wel een pracht van een cadeau. Maar vooral een helder en duidelijk antwoord op al je vragen over houtkachels, pelletkachels, pelletketels en gashaarden.

Lees meer
Waar een pelletkachel kopen? In een speciaalzaak! | VD-kachels

Waar een pelletkachel kopen?

Gepost op

Je stelt je de vraag: “Waar een pelletkachel kopen?” Bij Vermeire natuurlijk! Alle gekheid op een stokje… je moet je pelletkachel uiteraard niet bij ons aankopen. Maar we adviseren je wel om je pelletkachel zeker in een gespecialiseerde kachelzaak aan te schaffen, want dan ben je zoveel beter af. Koop die niet in een groothandel als Hubo of Gamma, want dan haal je sowieso problemen in huis.

Lees meer
Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk | VD-Energie

Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk

Gepost op

Werkt je centrale verwarming op basis van een pelletketel? En heb je een bijbehorende silo staan waarin je de pellets kan bewaren? Dan koop je de pellets voor een pelletketel het best in bulk. En daar kan Vermeire-Defruyt, of V-D Energie, je bij helpen. Vanaf september 2019 rijden we immers rond met een gloednieuwe blaasvrachtwagen die pellets niet alleen in bulk aan huis levert, maar ze daar ook op een heel efficiënte en propere manier in de aanwezige silo blaast.

Lees meer
Waarop letten als je pellets koopt? Ga voor hardheid | VD-Energie

Hierop moet je letten als je pellets koopt

Gepost op

Zoals ongeveer bij alles in het leven zijn er pellets van supergoede kwaliteit en pellets van minderwaardige kwaliteit. Waarop letten als je pellets koopt? We leggen het je hieronder even bevattelijk uit. Kort komt het op het volgende neer: let erop dat de pellets 100% bestaan uit dennenhout, dat ze heel hard geperst  zijn, weinig vocht in zich dragen en stofvrij zijn. En dat ze niet aan de andere kant van de wereldbol worden geproduceerd.

Lees meer
Welke pelletkachel kopen? Ga vooral voor degelijkheid | VD-kachels

Waar let je op als je een pelletkachel koopt?

Gepost op

Je hebt eindelijk een beslissing genomen, je gaat voor een pelletkachel. Maar welke pelletkachel kopen? Waar moet je op letten als je je een pelletkachel aanschaft? We maken het je gemakkelijk en sommen hieronder enkele trefwoorden op: je hoort aandacht te hebben voor degelijkheid, aantal KW’s, het geluid, de capaciteit van de pellets, en uiteraard ook het prijskaartje.  

Lees meer

Onderhoud kachel

Gepost op

De zomer staat voor de deur en uw kachel staat al even uit. Dit is de ideale periode om uw kachel winterklaar te maken.  Zo zet u na de zomer met een gerust hart de kachel weer aan. 

Lees meer

Ontdek de nieuwe pelletkachels van Thermorossi

Gepost op

V-D Kachels breidt het assortiment pelletkachels verder uit! Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor de pelletkachels van Thermorossi.  Een bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en mooie afwerking. Al meer dan 40 jaar is de Italiaanse fabrikant Thermorossi één van de grootste spelers Europa. Ze staan bekend voor de kwalitatieve werking van hun producten, hun focus op ecologie en hun typisch Italiaanse oog voor detail.  

Lees meer

Ontsteek uw kachel met een druk op de knop

Gepost op

Geen zin om morgenochtend het vuur in uw houtkachel zelf nog te moeten aanmaken als u opstaat? 
Geen probleem! Ontsteek uw houtkachel met een druk op de knop of programmeer de opstart voor de volgende ochtend.  

Lees meer
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics