Nieuws

Hoe pellets bewaren

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Gepost op

Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.

Lees meer
Waar pellets kopen

Pellets koop je toch online! Kan niet makkelijker

Gepost op

Je stelt je de vraag: waar pellets kopen? Onze raad? Koop ze in een verdeelpunt die gegarandeerd pellets van hoge kwaliteit aanbiedt. In dat geval zit je goed bij V-D Energie. Bij ons kan je je pellets op véél verschillende manieren kopen. Je kan uiteraard altijd langskomen in onze winkel, V-D Energie in Aalter, ze telefonisch bestellen via 09 335 27 10 of via e-mail. Je kan ze ook kopen bij onze partners verspreid over gans Vlaanderen. Maar de gemakkelijkste weg is onze pellets online te bestellen. Handig, eenvoudig én goedkoop, want elke laatste week van de maand is de levering gratis.

Lees meer
Warme dagen 2019, cadeaus en fijne demonstraties | V-D Kachels

Cadeaus, opendeurkorting en kookdemonstratie op onze Warme Dagen!

Gepost op

Het is alweer september en dan staat er bij VD-Kachels een jaarlijks evenement op het programma: onze Warme Dagen 2019, dit jaar op zaterdag 28 en zondag 29 september, telkens tussen 10 en 18 uur. Kom even langs in onze toonzaal in Aalter, Groendreef 7-11. We hopen je te verleiden met een gevarieerd programma vol vurige kachelpromoties, even vurige demonstraties, en wie weet, misschien wel een pracht van een cadeau. Maar vooral een helder en duidelijk antwoord op al je vragen over houtkachels, pelletkachels, pelletketels en gashaarden.

Lees meer
Waar een pelletkachel kopen? In een speciaalzaak! | VD-kachels

Waar een pelletkachel kopen?

Gepost op

Je stelt je de vraag: “Waar een pelletkachel kopen?” Bij Vermeire natuurlijk! Alle gekheid op een stokje… je moet je pelletkachel uiteraard niet bij ons aankopen. Maar we adviseren je wel om je pelletkachel zeker in een gespecialiseerde kachelzaak aan te schaffen, want dan ben je zoveel beter af. Koop die niet in een groothandel als Hubo of Gamma, want dan haal je sowieso problemen in huis.

Lees meer
Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk | VD-Energie

Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk

Gepost op

Werkt je centrale verwarming op basis van een pelletketel? En heb je een bijbehorende silo staan waarin je de pellets kan bewaren? Dan koop je de pellets voor een pelletketel het best in bulk. En daar kan Vermeire-Defruyt, of V-D Energie, je bij helpen. Vanaf september 2019 rijden we immers rond met een gloednieuwe blaasvrachtwagen die pellets niet alleen in bulk aan huis levert, maar ze daar ook op een heel efficiënte en propere manier in de aanwezige silo blaast.

Lees meer
Waarop letten als je pellets koopt? Ga voor hardheid | VD-Energie

Hierop moet je letten als je pellets koopt

Gepost op

Zoals ongeveer bij alles in het leven zijn er pellets van supergoede kwaliteit en pellets van minderwaardige kwaliteit. Waarop letten als je pellets koopt? We leggen het je hieronder even bevattelijk uit. Kort komt het op het volgende neer: let erop dat de pellets 100% bestaan uit dennenhout, dat ze heel hard geperst  zijn, weinig vocht in zich dragen en stofvrij zijn. En dat ze niet aan de andere kant van de wereldbol worden geproduceerd.

Lees meer
Welke pelletkachel kopen? Ga vooral voor degelijkheid | VD-kachels

Waar let je op als je een pelletkachel koopt?

Gepost op

Je hebt eindelijk een beslissing genomen, je gaat voor een pelletkachel. Maar welke pelletkachel kopen? Waar moet je op letten als je je een pelletkachel aanschaft? We maken het je gemakkelijk en sommen hieronder enkele trefwoorden op: je hoort aandacht te hebben voor degelijkheid, aantal KW’s, het geluid, de capaciteit van de pellets, en uiteraard ook het prijskaartje.  

Lees meer

Onderhoud kachel

Gepost op

De zomer staat voor de deur en uw kachel staat al even uit. Dit is de ideale periode om uw kachel winterklaar te maken.  Zo zet u na de zomer met een gerust hart de kachel weer aan. 

Lees meer

Ontdek de nieuwe pelletkachels van Thermorossi

Gepost op

V-D Kachels breidt het assortiment pelletkachels verder uit! Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor de pelletkachels van Thermorossi.  Een bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en mooie afwerking. Al meer dan 40 jaar is de Italiaanse fabrikant Thermorossi één van de grootste spelers Europa. Ze staan bekend voor de kwalitatieve werking van hun producten, hun focus op ecologie en hun typisch Italiaanse oog voor detail.  

Lees meer

Batibouw korting!

Gepost op

Kies voor de heerlijke warmte van een pelletkachel, houtkachel of een combikachel van RIKA! Dankzij Batibouw geniet u nu van 300 euro (incl. 6% btw) korting bij aankoop van een nieuwe kachel. Kies voor een performante en volautomatische pelletketel van ÖkoFEN.  Profiteer tot eind april van de ÖkoFEN Batibouwactie: € 400,- (excl. btw)

Lees meer

Ontsteek uw kachel met een druk op de knop

Gepost op

Geen zin om morgenochtend het vuur in uw houtkachel zelf nog te moeten aanmaken als u opstaat? 
Geen probleem! Ontsteek uw houtkachel met een druk op de knop of programmeer de opstart voor de volgende ochtend.  

Lees meer

Herfstactie ├ľkofen pelletketel - 400 euro korting!

Gepost op

Een cv-installatie die draait op pellets is tot 30 % goedkoper dan eentje die op aardgas werkt! Wil je hierover meer weten? Het team van V-D staat voor je klaar! Bij aankoop van een Ökofen-pelletketel onvangen je 400 euro extra korting (excl btw)

Lees meer

Jaarbeurs Zomergem

Gepost op

Op 9 - 10 en 11 november vind je ons terug op de jaarbeurs van Zomergem.  Deze beurs staat gekend als de gezelligste beurs van het Meetjesland waar we samen gaan voor een weekend vol sfeer, gezelligheid en beleving! Wil je meer weten over ons aanbod van kwalitiatieve hout-en pelletkachels of heb je meer interesse in een gashaard? Zeker de moeite waard om je te informeren rond je 'Vervang je oude kachel'-actie twv 300 euro! Door de deelname aan de jaarbeurs is de toonzaal gesloten van maandag 5 tem zondag 11 november. Tot dan! V-D Team

Lees meer

In de kijker: Combikachel PARO

Gepost op

De combikachel PARO biedt je het beste van twee werelden Met de combikachel PARO zit je gebeiteld, want hij laat je toe je huis te verwarmen met zowel brandhout als pellets. De kachel biedt je zo de voordelen van allebei deze brandstoffen.

Lees meer

Hoe werkt een pelletketel?

Gepost op

De termen pelletketel en pelletkachel worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar de twee zijn wezenlijk anders. Heel wat mensen hebben een pelletkachel in hun woonkamer staan, om bij te verwarmen en natuurlijk ook voor de gezelligheid. Een pelletketel daarentegen is een volwaardig centraal verwarmingssysteem, zoals ook je mazoutketel of aardgasboiler dat is. Met dat verschil dat je dus niet meer stookt op aardgas of stookolie, maar op houtpellets. Dat is niet alleen milieuvriendelijker. Een cv-installatie die draait op pellets is tot 30 % goedkoper dan eentje die op aardgas werkt.

Lees meer

Goedkope of renteloze lening voor pelletkachels

Gepost op

Wilt u in uw woning werken uitvoeren om energie te besparen?
Dan kunt u die werken misschien financieren met een Energielening van de Vlaamse overheid.
Maar wees snel, want voor de algemene doelgroep kan dit nog tot eind 2018.

Lees meer

Kan het gebruik van houtkachels verboden worden?

Gepost op

Europa is hierin heel duidelijk: er is geen verbod op het gebruik van houtkachels of pelletkachels en dit zit er ook niet aan te komen, omdat hout en vooral pellets deel uit maken van de mix aan groene energie binnen Europa. Europa werkt wel aan een strengere normering zodat vooral kwalitatieve toestellen met een goed rendement en weinig uitstoot verkocht worden binnen Europa.

Lees meer
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics