Nieuws

Waarop letten als je pellets koopt? Ga voor hardheid | VD-Energie

Hierop moet je letten als je pellets koopt

Gepost op

Zoals ongeveer bij alles in het leven zijn er pellets van supergoede kwaliteit en pellets van minderwaardige kwaliteit. Waarop letten als je pellets koopt? We leggen het je hieronder even bevattelijk uit. Kort komt het op het volgende neer: let erop dat de pellets 100% bestaan uit dennenhout, dat ze heel hard geperst  zijn, weinig vocht in zich dragen en stofvrij zijn. En dat ze niet aan de andere kant van de wereldbol worden geproduceerd.

Lees meer
Welke pelletkachel kopen? Ga vooral voor degelijkheid | VD-kachels

Waar let je op als je een pelletkachel koopt?

Gepost op

Je hebt eindelijk een beslissing genomen, je gaat voor een pelletkachel. Maar welke pelletkachel kopen? Waar moet je op letten als je je een pelletkachel aanschaft? We maken het je gemakkelijk en sommen hieronder enkele trefwoorden op: je hoort aandacht te hebben voor degelijkheid, aantal KW’s, het geluid, de capaciteit van de pellets, en uiteraard ook het prijskaartje.  

Lees meer

Onderhoud kachel

Gepost op

De zomer staat voor de deur en uw kachel staat al even uit. Dit is de ideale periode om uw kachel winterklaar te maken.  Zo zet u na de zomer met een gerust hart de kachel weer aan. 

Lees meer

Ontdek de nieuwe pelletkachels van Thermorossi

Gepost op

V-D Kachels breidt het assortiment pelletkachels verder uit! Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor de pelletkachels van Thermorossi.  Een bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en mooie afwerking. Al meer dan 40 jaar is de Italiaanse fabrikant Thermorossi één van de grootste spelers Europa. Ze staan bekend voor de kwalitatieve werking van hun producten, hun focus op ecologie en hun typisch Italiaanse oog voor detail.  

Lees meer

Ontsteek uw kachel met een druk op de knop

Gepost op

Geen zin om morgenochtend het vuur in uw houtkachel zelf nog te moeten aanmaken als u opstaat? 
Geen probleem! Ontsteek uw houtkachel met een druk op de knop of programmeer de opstart voor de volgende ochtend.  

Lees meer

Herfstactie Ökofen pelletketel - 400 euro korting!

Gepost op

Een cv-installatie die draait op pellets is tot 30 % goedkoper dan eentje die op aardgas werkt! Wil je hierover meer weten? Het team van V-D staat voor je klaar! Bij aankoop van een Ökofen-pelletketel onvangen je 400 euro extra korting (excl btw)

Lees meer

Jaarbeurs Zomergem

Gepost op

Op 9 - 10 en 11 november vind je ons terug op de jaarbeurs van Zomergem.  Deze beurs staat gekend als de gezelligste beurs van het Meetjesland waar we samen gaan voor een weekend vol sfeer, gezelligheid en beleving! Wil je meer weten over ons aanbod van kwalitiatieve hout-en pelletkachels of heb je meer interesse in een gashaard? Zeker de moeite waard om je te informeren rond je 'Vervang je oude kachel'-actie twv 300 euro! Door de deelname aan de jaarbeurs is de toonzaal gesloten van maandag 5 tem zondag 11 november. Tot dan! V-D Team

Lees meer

In de kijker: Combikachel PARO

Gepost op

De combikachel PARO biedt je het beste van twee werelden Met de combikachel PARO zit je gebeiteld, want hij laat je toe je huis te verwarmen met zowel brandhout als pellets. De kachel biedt je zo de voordelen van allebei deze brandstoffen.

Lees meer

Hoe werkt een pelletketel?

Gepost op

De termen pelletketel en pelletkachel worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar de twee zijn wezenlijk anders. Heel wat mensen hebben een pelletkachel in hun woonkamer staan, om bij te verwarmen en natuurlijk ook voor de gezelligheid. Een pelletketel daarentegen is een volwaardig centraal verwarmingssysteem, zoals ook je mazoutketel of aardgasboiler dat is. Met dat verschil dat je dus niet meer stookt op aardgas of stookolie, maar op houtpellets. Dat is niet alleen milieuvriendelijker. Een cv-installatie die draait op pellets is tot 30 % goedkoper dan eentje die op aardgas werkt.

Lees meer

Goedkope of renteloze lening voor pelletkachels

Gepost op

Wilt u in uw woning werken uitvoeren om energie te besparen?
Dan kunt u die werken misschien financieren met een Energielening van de Vlaamse overheid.
Maar wees snel, want voor de algemene doelgroep kan dit nog tot eind 2018.

Lees meer

Kan het gebruik van houtkachels verboden worden?

Gepost op

Europa is hierin heel duidelijk: er is geen verbod op het gebruik van houtkachels of pelletkachels en dit zit er ook niet aan te komen, omdat hout en vooral pellets deel uit maken van de mix aan groene energie binnen Europa. Europa werkt wel aan een strengere normering zodat vooral kwalitatieve toestellen met een goed rendement en weinig uitstoot verkocht worden binnen Europa.

Lees meer

Vervang je oude kachel - actie: twv 300 euro

Gepost op

Ja, uw oude kachel is aan vervanging toe! Jouw oude kachel mag dan misschien een pronkstuk zijn, haar verbruik ligt hoger. De nieuwste generatie RIKA kachels zijn tot 50% zuiniger. Meer verbruik, betekent meer kosten. Met een nieuwe kachel verwarm je dus een pak goedkoper. Kom langs bij V-D Kachels en krijg € 300 voor uw oude kachel cadeau bij de aankoop van een nieuwe RIKA hout- of pelletkachel! Deze actie loopt tot 18/11/2018. Interesse, spring eens binnen in onze toonzaal of kom langs tijdens Warme Dagen op 29 en 30 september van 10u tot 18u  

Lees meer

Warme Dagen 29/09 - 30/09

Gepost op

Van harte welkom tijdens de 'Warme Dagen' op 29 en 30 september! Van 10u tot 18u kan je terecht in de Groendreef 7-11 voor een gevarieerd programma met vurige promoties en verschillende demonstraties!

Lees meer

Ontdek onze sterke promoties

Gepost op

1 pallet pellets GRATIS bij aankoop pelletkachel - 3 stère hout bij aankoop houtkachel (>2000 euro) - 10% korting bij aankoop van houtkachel (>2000 euro) - Tot 150 euro spaarkorting bij Gezinsbond.

Lees meer

Energielabels

Gepost op

Alle kachels en haarden hebben een energielabel, om aan te geven hoe efficiënt ze met energie omgaan. Hoe hoger het energielabel, hoe zuiniger de kachel. Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Lees meer

Batibouw actie 2018

Gepost op

Helft minder hout verbruiken in je kachel? Nieuw energielabel helpt je op weg. Vanaf 1 januari 2018 is het Europees energielabel verplicht voor haarden en kachels. Met een nieuw model met energielabel A bespaar je tot 50%! van 12/02/18 tem 12/04/2018 kan je genieten van de batibouwactie:

Lees meer

5 tips voor propere houtverbranding

Gepost op

De kachel doen branden hoeft niet slecht te zijn voor de gezondheid, zolang je maar op een goede manier stookt', zegt Agoria, de bedrijvenorganisatie van de technologische sector. De organisatie reageert daarmee op eerdere berichten als zouden de luchtwegen in huis worden aangetast door fijnstof. Agoria geeft daarom vijf tips voor een weinig vervuilende houtverbranding: gebruik een houtvochtigheidsmetertje, gebruik een aanmaakblokje in plaats van krantenpapier, steek het vuur langs boven aan, hou je glasraam goed in het oog en vervang oude kachels en haarden.

Lees meer

Het succes van transparantie

Gepost op

V-D Kachels is gespecialiseerd in kachels en haarden maar niet in bouwwerken. Zo startte de zoektocht naar een firma met voldoende expertise in huis om mee samen te werken. Ultimi bleek de ideale partner te zijn. “Van onze klanten krijgen we alleen maar positieve reacties,” reageert David Vermeire. Zij staan voortaan in voor alle ruwbouwwerken, het maatwerk rond een kachel of haard en voorzien zelfs de schilderwerken indien gewenst. Zo kunnen wij met V-D Kachels onze klant een kwalitatief hoogstaand totaalpakket aanbieden,” besluit David.

Lees meer

Verwarmen met een pelletinstallatie van ÖkoFEN

Gepost op

Een pelletketel voor uw centrale verwarming Een pelletketel wordt aangesloten op uw bestaande leidingen, radiatoren of vloerverwarming. De ketel bezorgt u ook sanitair warm water. ÖkoFEN-pelletketels werken bovendien volleidg automatisch en bieden zo hetzelfde comfort als een moderne gas-of stookolieketel.

Lees meer
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics