Pelletkachel vraagt géén onderhoud, gebruiksgemak voorop.

Gepost op

Je vraagt je af of een pelletkachel veel onderhoud nodig heeft? We stellen je meteen gerust! Het onderhoud ervan neemt amper vijf minuutjes per week in beslag. Even over het raampje vegen met een vod en wat water en klaar is kees. Wat een verschil met een houtkachel die een pak meer onderhoud vraagt. In tegenstelling tot een houtkachel heeft een pelletkachel wel een jaarlijks onderhoud nodig.

Pelletkachel vraagt géén onderhoud, gebruiksgemak voorop.

Vraagt een pelletkachel veel onderhoud?

Zoals we het hierboven al schreven: helemaal niet. Amper vijf minuutjes per week volstaan om een pelletkachel spic en span te houden. Als de kachel veel brandt kan het raampje wel eens wat wit uitslaan. Maar die witte aanslag krijg je zo weg met slechts een vodje en wat water. De asresten stofzuig je in een mum van tijd weg en één keer in de week draag je de asla naar buiten. And that’s all, folks! Je hoeft zelfs geen onderhoudsproducten te gebruiken om het raampje proper te krijgen. We raden het gebruik van onderhoudsproducten zelfs af omdat er altijd bijtende stoffen in zitten die de pelletkachel kunnen beschadigen en aantasten.

Het verschil met een houtkachel kan niet groter zijn, want die vraagt inderdaad een pak meer onderhoudswerk. Een houtkachel moet je soms echt opblinken en oppoetsen. Dagelijks moet je ook de asresten wegruimen en de asla leegmaken. En dan hebben we nog niets gezegd over de vieze snippers die het hout achterlaat als je het stockeert naast de kachel. Gelukkig evolueren de houtkachels continu, ook op het vlak van onderhoud. De meest recente houtkachels zijn als gevolg daarvan makkelijker en efficiënter schoon te houden. 

Pelletkachels jaarlijks onderhoud nodig

Pelletkachels vragen nagenoeg geen onderhoud en dat is alvast een groot voordeel. Wel moet je een pelletkachel één keer in het jaar een groot onderhoud geven. De prijs daarvan is niet inbegrepen in de verkoopprijs van de kachel, die komt er dus jaarlijks bovenop. Maar dat is zeker niet het einde van de wereld. De klanten die hun pelletkachel jaarlijks door V-D Kachels laten onderhouden, krijgen een extra korting wanneer ze hun volgende lading pellets kopen.

Een pelletkachel kopen bij V-D Kachels is altijd een win-winsituatie. Kunnen we je helpen? Neem zeker contact met ons op.

 

Pelletkachel vraagt géén onderhoud, gebruiksgemak voorop. delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics