Pellets kopen? Hier moet je op letten

Gepost op

Welke pellets kopen? We geven je graag deze goede raad: koop altijd de beste pellets die er bestaan, welke pelletketel of pelletkachel je ook hebt. Goede pellets bestaan 100% uit dennenhout en hebben bitter weinig vocht en stof. Hoe harder de pellets, hoe meer warmte je eruit haalt, en die regel geldt altijd en overal. Bij V-D Energie kan je maar één soort pellets vinden, de beste.

Pellets kopen? Hier moet je op letten

Welke pellets kopen?

Hieronder overlopen we de kenmerken van een goede en kwaliteitsvolle pellet. Waar moet je op letten als je pellets koopt? Met andere woorden, welke pellets moet je kopen? Als je er zeker van wilt zijn dat de pellets een hoge kwaliteit hebben, hoor je aandacht te hebben voor de volgende zaken.

  • Goede pellets bestaan uit 100% dennenhout

Goede pellets bestaan inderdaad uitsluitend uit dennenhout. Door de natuurlijke harsen die zich in dat dennenhout bevinden, slagen de producenten erin alles tot een mooie korrel te persen. Dat doen ze zonder ook maar één extra chemisch element of product toe te voegen. Het hele productieproces verloopt op een heel natuurlijke wijze.

Minderwaardige pellets bestaan uit een mengeling van verschillende soorten hout. Soms zit er zelfs afbraakhout tussen waar nog verf op zit. Als dat hout wordt gebruikt om pellets te maken, dan bestaat er een groot risico dat het chloor dat de verf zit, in de pellets terechtkomt. Zodra de pellets worden verbrand, komt dat chloor dan ook vrij. Niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook slecht voor de pelletkachel.

  • Goede pellets zijn berehard

Welke pellets kopen? Hoe harder de pellets zijn, hoe beter. Op de zakken wordt die hardheid vermeld als ‘mechanische hardheid’. Je mag er zeker van zijn dat de pellets die je koopt bij V-D Energie van superkwaliteit zijn. Hun mechanische hardheid bedraagt zeker 98 %. V-D Energie wil het altijd beter doen dan de norm.

  • Goede pellets zijn zo droog mogelijk

Hoe droger de pellets, hoe beter. Want als het vocht dat in de pellets zit bij verbranding verdampt, dan gaat de temperatuur meteen naar beneden. Je zal dus minder warmte hebben van de pellets. Je pelletkachel zal bovendien sneller vervuilen zodat je vlugger een onderhoud zal moeten geven. Ook het vochtgehalte staat vermeld op de zakken.

  • Goede pellets hebben weinig stof

Het klinkt heel logisch maar dat is het ook. Een pelletkachel is geen houtkachel. Hoe minder stof er in de pellets zit, hoe beter. In de pellets die je koopt bij V-D Energie is het stofgehalte te verwaarlozen.

  • Goede pellets komen van dichtbij

Welke pellets kopen? Pellets die van dichtbij komen, als het even kan vanuit België, zijn een zegen voor het milieu. V-D Energie haalt zijn pellets uit Vielsalm bij Luik. Dat is niet zo bijster ver van Aalter, de pellets moeten dus niet zo ver getransporteerd worden. Ook dat levert milieuwinst op.

Certificaten geven de nodige info

De pellets moeten voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Die vind je ook terug op de verpakking van de pellets:

  • Het DIN plus 7A173-certificaat toont aan dat de pellets beantwoorden aan alle criteria voor een optimaal rendement.
  • Het PEFC 07-31-18-certificaat duidt aan dat de pellets afkomstig zijn van bomen uit duurzaam beheerde bossen.
  • Het EN plus BE 304-certificaat bewijst de topkwaliteit van de pellets van productie tot levering.

De Pellets Premium van Total, te koop bij V-D Energie, zijn allemaal van een uitstekende kwaliteit. Ze voldoen niet alleen aan de strengste kwaliteitsnormen, ze presteren zelfs beter, op alle vlak. Dat garanderen we.

Weet je genoeg over ‘Welke pellets kopen?’

Heb je nog meer informatie nodig? Ook hier leggen we uit wat een goede pellet is. Nog meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag. Bestel je pellets online.

 

 

 

Pellets kopen? Hier moet je op letten delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics