Vier redenen waarom je een pelletkachel zou kopen

Gepost op

Waarom een pelletkachel kopen? Daarvoor zijn er positieve argumenten te over. We geven hieronder uitleg bij vier van de meest prominente redenen waarom het een goed idee is over te gaan tot de aankoop van een pelletkachel.

Vier redenen waarom je een pelletkachel zou kopen

Waarom een pelletkachel kopen?

Zet je schrap voor de volgende vier meest prominente redenen.

1.Gezellige warmte

Waarom een pelletkachel kopen? Voor de gezelligheid, natuurlijk! Een pelletkachel die brandt brengt inderdaad gezelligheid in huis en zorgt voor een behaaglijke warmte. De brandende pellets veroorzaken een mooie vlam die gepaard gaat met een fijn knetterend geluid. De aangename warmtegloed krijg je er zomaar bij.

2.Gebruiksgemak

Een pelletkachel werkt bijna even comfortabel als een centrale verwarming. Op een heel eenvoudige manier programmeer je de kachel zodat hij alleen werkt op momenten dat jij dat wilt. Je kan je kachel bijvoorbeeld zo programmeren dat hij ’s nachts een temperatuur van 12°C aanhoudt. Op die manier hoeft hij ’s morgens niet beginnen op te warmen vanaf nul . Je kan hem ook zodanig programmeren dat hij opstart een half uurtje voordat de eerste persoon opstaat, of dat hij afsluit een kwartiertje voordat de laatste persoon naar buiten gaat. Het programmeren zelf verloopt heel gebruiksvriendelijk, bij de Rika-kachels zelfs vanop een Nederlandstalige display.

Koop je een pelletkachel aan bij V-D Kachels, dan programmeren we alles de eerste keer van a tot z en zorgen we voor een grondige en deskundige uitleg. Nog meer voordelen? Een pelletkachel is zo gereinigd, vraagt nagenoeg geen onderhoud, en de pellets hebben weinig stockageruimte nodig.

3.Lage verbrandingskost 

Waarom een pelletkachel kopen? Omdat de verbrandingskost van een pelletkachel vrij laag uitvalt. De pelletkachel heeft zijn prijskaartje, maar de aankoop ervan is meteen de grootste kost. Je geniet van heel veel warmte en hebt daar niet echt veel pellets voor nodig. Pellets zijn bovendien vrij goedkoop en niet zo onderhevig aan prijsschommelingen als bijvoorbeeld mazout.

4.Houtpellets verbranden is CO2-neutraal

De CO2-balans van pellets is volkomen neutraal, en dat is goed nieuws voor mensen die hun steentje willen bijdragen aan een beter milieu. Houtpellets verbranden is inderdaad niet alleen een van de meest milieuvriendelijke én propere manieren van verbranden. Pellets worden ook lokaal verbruikt en geproduceerd en daardoor ligt de milieu-impact van het transport buitengewoon laag. Tegelijk geniet je van een hoog rendement.

Genoeg info?

Genoeg argumenten om over te gaan tot de aanschaf van een pelletkachel? Heb je nog meer argumenten nodig waarom een pelletkachel kopen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. En je mag er zeker van zijn. Koop je je kachel bij V-D Kachels, dan staat ons technisch team in voor de correcte en veilige installatie, en dan kan je bij ons ook terecht voor een eventuele herstelling of onderhoudsbeurt. Altijd even vakkundig en correct, snel en met de nodige zorg!

 

Vier redenen waarom je een pelletkachel zou kopen delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics