Waar worden pellets van gemaakt?

Gepost op

Waar worden pellets van gemaakt? Pellets worden van alle soorten hout gemaakt. Soms van één soort hout, een andere keer van verschillende houtsoorten. Er kan hardhout in zitten en zelfs restafval van afbraakprojecten. Sommige pellets worden gemaakt van afval van maisplanten, en er wordt al geëxperimenteerd met gemaaid bermgras. Maar dé beste pellet is zonder twijfel een pellet die bestaat uit 100% naaldhout. Hieronder vind je meer uitleg.

Waar worden pellets van gemaakt?

Waar worden pellets van gemaakt?

Op de markt vind je pellets die gemaakt zijn van alle soorten hout, of van een mengeling van verschillende houtsoorten. De ene lijkt al beter te zijn dan de andere. Maar laat je niets wijsmaken, een goede pellet is sowieso van naaldhout. Naaldbomen zijn een zachte boomsoort, ze bestaan uit zacht hout dat gemakkelijk brandt. De harsen in het naaldhout zorgen ervoor dat de korrels samenplakken en dat de pellets ook hun vorm behouden bij de behandeling.

Nadelen van hardhout als basis voor pellets

Werd hardhout gebruikt als basis voor je pellets, dan zal je merken dat die pellets niet zo makkelijk branden. Integendeel, het hardhout zal heel wat vaker liggen smeulen dan een mooie vlam te produceren. Bestaan je pellets uit hardhout, dan is men genoodzaakt hars en allerlei scheikundige additieven toe te voegen. En laat nu al die scheikundige aanvullingen niet zo goed zijn voor het milieu.

Maar dat is niet het enige. Omdat die pellets door de additieven niet zo goed branden, tast je uiteindelijk ook je pelletkachel aan. Die blakert zwart, de glazen krijgen een roetlaag en de schoorsteen moet vaker worden geveegd. Allemaal nadelen dus die je niet hebt als je kiest voor pellets die 100% uit naaldhout of dennenhout bestaan.

Meer info nodig?

Hebben we je vraag ‘Waar worden pellets van gemaakt’ voldoende beantwoord? We hopen van wel. Heb je nog meer vragen over de samenstelling van pellets of over het rendement ervan? Of over de redenen waarom houtpellets een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke én economisch goede verwarming? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag op weg.

 

Waar worden pellets van gemaakt? delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics