Welke pellets branden het best?

Gepost op

Je wil pellets kopen, maar weet niet meteen dewelke? Je vraagt je af: ‘Welke pellets branden het best?’ We geven je meteen deze supertip: ga op zoek naar pellets die 100% bestaan uit naaldhout of dennenhout. Die informatie staat doorgaans duidelijk op de zakken vermeld. Koop je je pellets bij VD-Energie, dan mag je er zeker van zijn dat je houtpellets van topkwaliteit aanschaft. Bovendien steun je er Natuurpunt Vlaanderen mee, want voor elke 1.000 kilogram pellets die we verkopen, schenken we 5 euro aan die organisatie.

PS: onze Batibouwactie 2020 loopt nog tot eind deze maand: 600 euro korting ij aankoop van een hout- of pelletkachel. (verlengd naar eind mei)

Welke pellets branden het best?

Welke pellets branden het best?

Het best branden die pellets die gemaakt zijn van naald- of dennenhout, en dat heeft alles te maken met de volgende zaken.

  • Geen additieven nodig

Sommige pellets zijn gemaakt van ander hout dan naaldhout. In naaldhout bevinden zich natuurlijke harsen die zorgen voor een goede binding tussen de pelletkorrels. In hardhout daarentegen zit geen hars. Zijn de pellets gemaakt van hardhout, dan zal men scheikundige elementen moeten toevoegen om de verbinding tussen de korrels tot stand te brengen. Die additieven zijn niet alleen slecht voor het milieu, ze zorgen er ook voor dat de pellets minder goed branden. Bovendien hebben ze een nadelige impact op je pelletkachel. Even kort samenvatten, welke pellets branden het best? Pellets die gemaakt zijn van 100% naaldhout.

  • Hoe minder stof, hoe beter

Inderdaad, hoe minder stof er in de pellets zit, hoe beter de kwaliteit en hoe beter de pellet brandt. Zit er veel stof in de pellets, dan kunnen ze breken of uit elkaar vallen. En dat kan op zijn beurt problemen geven voor je pelletkachel en ventilator. Minder stof betekent trouwens ook een properder huis. Dat weet elke huisvrouw en huisman.

  • Hoe minder vocht, hoe beter

Hoe meer vocht er in de pellets zit, hoe minder warmte er uitkomt en hoe slechter dat is voor je kachel. Vocht in de pellets zorgt ervoor dat de ontsteking een pak moeizamer verloopt. En eens de verbranding dan eindelijk goed op gang is gekomen, zal je merken dat er zich meer rook ontwikkelt en dat de verbrandingstemperatuur lager ligt. Je kachel brandt zwart en je zal je schouw vaker moeten laten vegen.

Welke pellets branden het best? Die van TOTAL natuurlijk!

Je mag er zeker van zijn dat de TOTAL-pellets die je bij VD-Energie koopt het best branden en van topkwaliteit zijn. Onze pellets garanderen een optimaal rendement van je kachel en zijn allemaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Wist je trouwens dat we per pallet of per 1.000 kilo verkochte pellets 5 euro storten aan Natuurpunt? We beschouwen dat als ons kleine plasje in de grote zee.

Wil je pellets kopen die het best branden? En tegelijk letterlijk een persoonlijke milieubijdrage doen? Koop dan je pellets meteen online bij VD-Energie! Neem vlug contact op met het team van VD-Energie.

 

Welke pellets branden het best? delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics