Zijn pellets milieuvriendelijk?

Gepost op

Meer en meer mensen zijn bekommerd om het milieu en gaan daarom op zoek naar de meest ecologische manier om hun huis te verwarmen. Zouden we hen pellets aanraden? Met andere woorden, zijn pellets milieuvriendelijk? Die vraag beantwoorden we volmondig en overtuigd met “Ja”. Meer uitleg vind je hieronder. Je kan de pellets trouwens betalen met ecocheques!

Zijn pellets milieuvriendelijk?

Zijn pellets milieuvriendelijk?

Pelletkachels kan je beschouwen als een goed ecologisch alternatief voor de klassieke kachels en open haarden. Waarom? Omdat de brandstof voor de pelletkachels – de houtpellets dus – heel milieuvriendelijk zijn. Onze tip? Wil je goede pellets kopen, kijk dan of ze beschikken over kwaliteitscertificaten als:

  • de DIN plus 7A173 die aantoont dat de pellets beantwoorden aan alle criteria voor een optimaal rendement van je kachel,
  • het PEFC 07-31-18-certificaat dat aantoont dat de pellets afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen,
  • en het EN plus BE 304-certificaat, dat de topkwaliteit van de pellets aantoont van productie tot levering.

De CO2-balans van pellets is volledig neutraal

We geven het toe, het kost weliswaar energie om pellets te produceren, maar aangezien de pellets lokaal worden gemaakt en verbruikt, ligt de milieu-impact van het transport buitengewoon laag. Wie verwarmt met pellets zet al een grote stap in de richting van een lager broeikaseffect, ook al omdat het rendement van een kwaliteitsvolle pellet en pelletkachel heel hoog ligt. De vraag 'Zijn pellets milieuvriendelijk' kunnen we alleen maar positief beantwoorden.

Wat met fijnstof?

Pelletkachels zijn de schoonste houtkachels die er bestaan op het vlak van uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen. Een traditionele kachel of open haard blaast heel wat meer fijnstof de lucht in. Een vergelijking met verwarming op gas of elektriciteit komt iets minder goed uit, omdat daar geen sprake is van fijnstof. Maar dat is een ander verhaal.

TOTAL-pellets zijn er om jou én het milieu te dienen

Heel toevallig komen alle hierboven opgesomde voordelen overeen met de TOTAL-pellets die we bij VD-Energie verkopen. Ze worden geproduceerd in België, in Luik, waardoor het transport een lage milieu-impact heeft. Verder zijn ze gemaakt van 100% naald- en dennenhout, waardoor het rendement zeer hoog ligt, uit duurzaam beheerde bossen. Kort samengevat, zijn pellets milieuvriendelijk? Jazeker!

Heb je nog meer argumenten nodig? Neem contact op met VD-Energie. Overtuigd? Bestel je pellets meteen online!

 

Zijn pellets milieuvriendelijk? delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 11 9880 Aalter

info@vd-kachels.be

09 335 27 14

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics