Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Nieuw! ÖkoFEN ZeroFlame technologie geeft warmte, geen fijnstof

Pelletketels waren altijd al CO2-neutraal. Alleen de geringe uitstoot van fijnstof botste nog wat met het milieuvriendelijke imago. Met de ZeroFlame technologie is dat nu volledig verleden tijd, want het fijnstof dat deze nieuwe pelletketel uitstoot, is onmeetbaar klein. Je hebt dus geen enkele reden meer om niet over te schakelen op een ÖkoFEN pelletketel met de ZeroFlame technologie.

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke vervanging van je stookolieketel of gasbrander? Dan is er op dit ogenblik volgens ons maar één perfecte keuze, en dat is een ÖkoFEN Pellematic Condens  met de ZeroFlame technologie.

Unieke werking van de ZeroFlame technologie

ZeroFlame. De naam zegt het al helemaal zelf. In een pelletketel met de ZeroFlame technologie zie je geen vlammen meer, alleen een mooie rode gloed. En doordat er geen vlammen zijn, verdwijnt de uitstoot van fijnstof. De voordelen voor het milieu zijn immens.

Het onafhankelijke testlabo TÜV Oostenrijk deed een 9 uur durende intensieve test en de resultaten zijn verbluffend. Ook in de praktijk slaagde hoogtechnologische fijnstofmeetapparatuur er niet in fijnstof te meten. De fijnstofemissie zit dus onder het meetbereik en dat is alleen maar goed nieuws, want op die manier kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan de bescherming van het milieu. Denk aan het besparingspotentieel! Hoeveel minder fijnstof zou er zijn mocht iedereen overstappen op een pelletketel met ZeroFlame technologie!

Hieronder vind je een filmpje dat je heel eenvoudig uitlegt wat ZeroFlame technologie doet.

Goede en milieuvriendelijke vervanging van oude stookolieketens

De Pellematic Condens met de nieuwe ZeroFlame technologie is een zuivere en milieuvriendelijke verwarmingsoptie. De pelletketel is volledig CO2-neutraal, je hebt geen fijnstof meer en de pellets worden lokaal geproduceerd. Weet je trouwens waar je moet op letten als je pellets koopt?

Doordat de vlam bijna volledig verdwijnt, vermindert de uitstoot van fijnstof tot een minimum en krijg je warme en zuivere afvoerlucht. Het enige wat je overhoudt is de volkomen natuurlijke rest-as van de pellets. Maar dat is louter biologisch afval, dat mag je gewoon tussen de compost gooien.

Pellets zijn trouwens een goedkope brandstof. Het gemiddelde jaarverbruik draait rond de 4 ton. Dat komt uit op een 1000 euro/jaar of 83 euro/maand.

Ook op het vlak van reiniging is een ÖkoFEN pelletketel – met of zonder ZeroFlame technologie - een geschenk uit de hemel. Je hoeft die slechts één keer per jaar te reinigen.

Beter, comfortabeler en betrouwbaarder bestaat niet

ÖkoFEN is marktleider op het vlak van pelletketels omdat het blijft innoveren. De ZeroFlame technologie is het spectaculaire resultaat van jarenlang intensief onderzoek. Momenteel bestaat er geen beter alternatief op het vlak van milieuvriendelijke verbranding.

ZeroFlame technologie vanaf mei 2021 te verkrijgen

Vanaf mei kan je de ZeroFlame technologie verkrijgen, maar enkel in de ÖkoFEN Condens-serie. Deze condenserende pelletketelshebben een rendement van 107,3 %. Dat komt omdat het water in de rookgassen condenseert en dus vloeibaar wordt, en ook op die manier wordt gebruikt als extra warmtebron.

Op dit ogenblik wordt is de ZeroFlame technologie beschikbaar voor de Pellematic Condens met vermogens van 10 tot 14kW. Maar dat is het vermogen dat we doorgaans plaatsen in standaardwoningen. I

Zin om als een van de eersten een ÖkoFEN Pellematic Condens met ZeroFlame technologie aan te schaffen?

Haast je dan naar de winkel vanaf mei.

Meer info nodig? Neem contact met ons op! Dat kan ook via telefoon, 09 335 27 14, of via een online afspraak.