Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Nieuws


17/06/2021 : Jaarlijkse vakantie

Tijd voor een welverdiende vakantie. We zijn er even tussenuit van 17 juli tot en met 9 augustus. U kan steeds online een afspraak inplannen via https://vd-kachels.youcanbook.me/

18/05/2021 : Brasserie De Lork verwarmt met een oergezellige pelletkachel

Dieter van Brasserie De Lork in Landegem heeft heel bewust gekozen voor een pelletkachel in zijn zaak. Goedkoop, gezellig, automatisch met thermostaat, weinig tot geen stof en nog minder onderhoud. De Rika Domo verwarmt moeiteloos de ruimte, 130 m2 groot. En de gasten zijn er weg van. Zodra ze zich hebben geïnstalleerd in het salon rond de pelletkachel, blijven ze zitten. Urenlang.


lees meer

30/04/2021 : Pellets en hout aan zomerprijzen

Profiteer van onze lopende zomerprijzen. Bestel je hout of pellets , in zakgoed of in bulk, geniet van de zomerkorting en laat ze indien nodig gratis stockeren in onze opslagruimte.


lees meer

01/03/2021 : "Even belangrijk als de aankoop van Rika Paro? De Service!"

Luc van Vooren uit Aalter kocht een aantal jaar geleden een Rika Paro, een combiné-toestel dat zowel brandt op pellets als op hout. Met die aankoop is hij nog altijd zeer tevreden. “Mocht ik opnieuw een kachel moeten kopen, dan zou ik zonder twijfel dezelfde Rika kiezen."


lees meer

28/01/2021 : Nieuw! ÖkoFEN ZeroFlame technologie geeft warmte, geen fijnstof

Pelletketels waren altijd al CO2-neutraal. Alleen de geringe uitstoot van fijnstof botste nog wat met het milieuvriendelijke imago. Met de ZeroFlame technologie is dat nu volledig verleden tijd, want het fijnstof dat deze nieuwe pelletketel uitstoot, is onmeetbaar klein. Je hebt dus geen enkele reden meer om niet over te schakelen op een ÖkoFEN pelletketel met de ZeroFlame technologie.


lees meer

28/01/2021 : Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier
Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.


lees meer

04/12/2020 : Stille pelletkachels voor nog sfeervoller genieten!

Een pelletkachel is populair en dat is eigenlijk niet meer dan normaal. Een pelletkachel is gezellig, gemakkelijk in gebruik en heeft een hoog rendement. Er is maar één maar. Veel mensen vinden die blazende ventilator best storend. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een stille pelletkachel.


lees meer

04/11/2020 : 7 redenen waarom de Ökofen pelletketel de beste is!

Je bent op zoek naar de beste pelletketel? Of je vraagt je af welke de beste is? Dat is zonder twijfel de Ökofen pelletketel. Hieronder leg ik je uit waarom. Maar eerst even de verwarring tussen een pelletkachel en een pelletketel de wereld uit helpen.


lees meer

15/10/2020 : Waar let je op als je een pelletkachel koopt?

Je hebt eindelijk een beslissing genomen, je gaat voor een pelletkachel. Maar welke pelletkachel kopen? Waar moet je op letten als je je een pelletkachel aanschaft? We maken het je gemakkelijk en sommen hieronder enkele trefwoorden op: je hoort aandacht te hebben voor degelijkheid, aantal KW’s, het geluid, de capaciteit van de pellets, en uiteraard ook het prijskaartje.


lees meer

02/10/2020 : Onderdelen pelletkachel nodig? We helpen je vlug!

Op zoek naar een of meerdere onderdelen pelletkachel? Dan ben je bij VD Kachels aan het juiste adres. Onze technici staan paraat om je zo vlug mogelijk te depanneren met een nieuw onderdeel – meestal lukt dat zelfs binnen de 24 uur.


lees meer

13/06/2020 : In welke pelletkachel kan er ook hout?

Soms is het zo moeilijk om te kiezen. Wil je een houtkachel voor de gezelligheid? Of wil je een pelletkachel omwille van het gebruiksgemak? Gelukkig hebben sommige kachelfabrikanten hiervoor een prachtoplossing uitgedokterd, zodat jij niet meer hoeft te kiezen. Zoek je een pelletkachel die ook hout verbrandt? Dan kan je terecht bij RIKA die de combikachels Induo en Paro in de aanbieding heeft. Beide kachels verbranden zowel pellets als hout, en dat is in één woord ideaal!


lees meer

05/06/2020 : Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen?

Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen van een pelletkachel? Er zijn er alvast een heleboel, en daarvan zijn sfeer, prijs en milieuvriendelijkheid niet de minste.


lees meer

14/04/2020 : Waar worden pellets van gemaakt?

Waar worden pellets van gemaakt? Pellets worden van alle soorten hout gemaakt. Soms van één soort hout, een andere keer van verschillende houtsoorten. Er kan hardhout in zitten en zelfs restafval van afbraakprojecten. Sommige pellets worden gemaakt van afval van maisplanten, en er wordt al geëxperimenteerd met gemaaid bermgras. Maar dé beste pellet is zonder twijfel een pellet die bestaat uit 100% naaldhout. Hieronder vind je meer uitleg.


lees meer

05/09/2019 : Waar een pelletkachel kopen?

Je stelt je de vraag: “Waar een pelletkachel kopen?” Bij Vermeire natuurlijk! Alle gekheid op een stokje… je moet je pelletkachel uiteraard niet bij ons aankopen. Maar we adviseren je wel om je pelletkachel zeker in een gespecialiseerde kachelzaak aan te schaffen, want dan ben je zoveel beter af. Koop die niet in een groothandel als Hubo of Gamma, want dan haal je sowieso problemen in huis.


lees meer